fredag 10 september 2010

Ikea

Nog är Ikea bra i många lägen och vi brukar handla där ganska ofta. Kanske inte så mycket i möbelväg, men de har ju så mycket annat i inredningsväg. Sen har de hyfsade priser också och det är ju alltid positiv. Nackdelen skulle väl vara att det är en bit att köra när man ska dit. Sen har det strulat till sig för oss denna veckan och just nu är vi hyfsat trötta på just Ikea.

Förra helgen var vi och köpte en hel del grejer på Ikea, mycket man behöver när man flyttar. Vi köpte bland annat badrumsinredning, det vill säga badrumsskåp, handfat (dubbel) och underskåp till handfatet. Eftersom badrummet skulle bli klart denna vecka så passade det bra och bygg-gubbarna satte upp båda skåpen på väggen åt oss. När sen rörmokaren kom och skulle koppla in handfatet lagom till helgen upptäckte han att vi fått fel handfat, alltså för långt/stort i förhållande till underskåpet (som redan satt uppmonterat på väggen). Detta var alltså Ikeas fel, då man får säga till personalen som i sin tur skriver och hämtar ut en plocklista till en. Man antar ju liksom att de fattar vad man säger och att de beställer rätt saker, men tydligen inte.

Tobbe jobbade i Genarp denna veckan, så han fick köra till Malmö efter jobbet och byta handfat i torsdags kväll. Eller när han skulle köra från jobbet så slutade hans bil att fungera, så hans bror Alexander fick köra hela vägen från Sösdala och hämta honom, köra till Ikea och byta det jäkla handfatet, sen köra till Genarp för att få med sig skrutt-bilen hem (med hjälp av start-gas). Jippie, tänkte vi, då får vi i alla fall badrummet klart lagom till helgen.


Mmmm, eller hur..När rörmokaren äntligen skulle montera handfatet i går, så upptäcker han att det fattas två stycken rör som skulle vara med i paketet. Jäkla Ikea!! Kan säga att det är inte första gången som det fattas saker i de paketen man köper. Denna gången ringde Tobbe dit och de får snällt skicka de där rören hem till oss, för hur kul är det att ligga och köra till Ikea ytterligare en gång bara för ett par rör som de har glömt att packa ner?! Så det blev alltså inget badrum för vår del denna helgen heller...suck
!

1 kommentar:

  1. Ja visst är Ikea bra men som du säger så blir det krångel ibland. i köpte en tvbänk förra gången vi var där. På den ena delen var hålen borrade på fel sida så vi kunde aldrig montera ihop det. Jocke ringde dit och dom skulle skicka en ny del men det har fortfarande inte kommit. Är väl två veckor sen nu. Grrr! Man blir lite smått irriterad.

    SvaraRadera