tisdag 27 juli 2010

Börjar bli verklighet

Flytten från landet in till civilisationen börjar närma sig med stormsteg. Vi ska få nycklarna till vårt hus idag är det tänkt och på fredag skriver vi på kontraktet. Sen väntar en månads renovering och den 1 september är vi alltså Sösdalabor. Blandade känslor faktiskt, men mest känns det bra. Jag vet att det kommer att bli super, bara att man behöver ge det lite tid att bo in sig .

Dagarna skulle behöva vara längre, för de går väldigt fort just nu. Jag har konstaterat att det inte är det lättaste att packa när man har två barn, så kvällarna tillbringas numera åt det, när barnen sussar sött. Vi gjorde ett tappert försök att köra in till stan igår för att kolla in lite tapeter, men det visade sig inte heller vara så lätt när man har en 20-månaders som bokstavligt talat rev halva butiken och en 6-veckors som inte alls nöjde sig med att sitta i babysittern. Det får helt enkelt ta sin lilla tid med planering, renovering och packning när det passar och tillfälle ges, barnen kommer givetvis i första hand men ibland skulle man verkligen behöva klona sig.

Vi ska i alla fall renovera badrum och kök, eller rättare sagt, vi ska ha folk som gör det åt oss i vårt "nya" hus. Ska bli underbart med helt nytt! Förhoppningsvis är det klart innan vi flyttar in. Sen hoppas vi på att hinna klart med Jalmars rum och vårt sovrum också innan vi flyttar. Inte så mycket mer än att måla och tapetsera (vilket är fullt tillräckligt i och för sig), men som sagt, tiden ska räcka till också. Det viktigaste är ändå att Jalmar har ett rum som står klart, för det kommer att bli en stor omställning för honom som det är redan.

Sen har vi faktiskt bokat in flyttstädning till vårt "gamla" hus. Kalla det lathet eller nåt, men det ska bli så jäkla skönt att slippa den biten och så dyrt var det inte heller. Så de närmsta veckorna kommer vi alltså ha häcken full med att packa, flytta kartonger och renovera. Ser fram emot när allt är klart. Om ni känner för att komma och hälsa på oss under er semester, så titta gärna in med en stor fikakorg för det lär vi behöva hehe=)!

2 kommentarer:

  1. Jo du jag känner igen detta, been there done that!! Men ni fixar det, det gjorde ju vi även om inte allt är riktigt klart än. Det tar sin tid. Saknar er. Måste ses snart igen. Kramar.

    SvaraRadera
  2. Det kommer bli kanonbra gumman. Kram Stina

    SvaraRadera