fredag 20 maj 2011

Hushållsnära tjänster

Säga och tycka vad man vill om detta, men jag tycker i alla fall att det är underbart! Tänk att komma hem efter en lång fredag till ett nystädat hus, inte behöva tänka på städning på hela helgen! Väldigt lyxigt och väldigt skönt!

I vår lilla familj så blir ofta städningen ett jobbigt stressmoment. I veckorna varken orkar man eller har tid till att städa. Den lilla fritid man har går givetvis till barnen i första hand, efter det blir det ibland hästen, ibland träna, duscha eller så stupar man i soffan framför tv:n eller datorn. Har man en liten gnutta energi kvar så plockar man undan lite på sin höjd, plockar ur/i diskmaskinen och möjligen rengör toaletten och handfatet. Vi brukar ha lördag-förmiddagar som städ-dag. Då har det gått en vecka sedan sist och där går gränsen. Det jobbiga är att barnen inte alltid är så nöjda när mamma och pappa städar, det blir en del skrik och bråk vilket i sin tur leder till stress, stress, stress. Och det tar sin lilla tid att städa ett helt hus. Framåt middagstid brukar vi vara klara, då är det dags att äta och sen ska barnen sova middag och ja, sen var den lördagen nästan slut.

För ett par veckor sedan bokade vi in en städfirma till att putsa våra fönster. Vi har försökt ge oss på det själva, men det blev inte så bra och vi blev helnöjda med dem, fönsterna blev som nya. Vi bokade in denna städfirma till att komma varannan fredag och städa hela huset åt oss. Så himla, himla skönt och det kostar faktiskt inte så mycket heller, värt varenda öre säger jag! När jag kom hem i kväll möttes jag i dörren av den där härliga, rena, fräscha doften och ett helt nystädat hem, hur lyxigt är inte det på en skala?! Morgondagen kan vi alltså vakna upp till ett nystädat hem och bara ta det lugnt och spendera vår tid med barnen i stället för att springa omkring som yra höns för att hinna med att städa. Rekommenderas starkt!

4 kommentarer:

  1. Fan va bra med städfirma!! vad tar dom i timmen?
    /Kram Ölandsmadde ;)

    SvaraRadera
  2. Gud vad härligt!! :) Skulle framförallt vilja ha hjälp med fönsterna, det är fruktansvärt tråkigt att putsa. Vad var det för firma?? Vad kostade det??

    Hoppas allt är bra med er!! :)

    SvaraRadera
  3. Kostar ca. 150 kr i timmen,efter RUT-avdrag. Värt varenda öre vill jag lova:)!

    SvaraRadera
  4. Var ju inte farligt dyrt alls! Kanske ska ta det till fönsterputsningen!Madeleine

    SvaraRadera