fredag 6 januari 2012

Blixten Mcqueen

Vad är det med barn och den där lilla röda bilen?! Mina är i alla fall som besatta av den! Jag tycker det är lite skrämmande när barn blir så pass påverkade av samhällets galna mediavärld som de faktiskt blir! Blixten Mcqueen, Bärgaren och Cars finns ju för fasiken på varenda liten pinal i affärerna, allt från spel, leksaker och kläder till handdukar, godis, möbler, you name it! Ja, hur ska dom INTE kunna bli påverkade av allt detta?! Skygg-lappar för ögonen kanske..

I tjejernas värld är det väl Hello Kitty som gäller. När vi var i USA fanns det ju för sjutton till och med stora Hello Kitty butiker som sålde allt mellan himmel och jord i just det "märket". Fatta, stora affärer med endast Hello Kitty-grejer! Helt sjukt.

Jalmar speciellt är helt tokigt i Cars. Jag vet inte riktigt hur han snöade in på detta från början, men på dagis ser han ju såklart andra barn som har den lilla röda sportbilen på sina kläder eller som pratar om den. När han sen började prata hemma om detta, så fick han såklart se filmerna av oss och sen var han fast. Blixten Mcqueen är just nu stora idolen. Arvid springer runt och skriker "Queeeen" och lyser upp som en sol så fort bilen visar sig och vill att man ska sätta på "biar" (bilar) på datorn.

Jag är väl inte jätteförtjust i detta. Har sett första filmen, tyckte väl att den var sådär. Tycker inte om kläder med Cars-motiv på (ännu mindre Bamse och Spiderman). På något sätt blir man ju som förälder ändå påverkad. Utan att man tänker på det kan man utropa "-Titta, Jalmar, Blixten är på TV" eller köpa leksaker (julklappar, födelsedagspresenter) och andra små pinaler, bara för att man vet att sönerna gillar det. På något omedvetet sätt påverkar man nog sina barn ganska mycket ändå. Jag satt med Jalmar och kollade in olika filmer och frågade honom om han ville se en Barbie-film och det ville han faktiskt. Det är svårt som förälder att inte påverka, men så länge man har lite hederligt sunt förnuft så blir det nog bra ändå tror jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar