söndag 8 januari 2012

Kladdkaka

Jag älskar verkligen kladdkaka! Gillar annars inte kakor alls, men när det gäller kladdkaka så är det en helt annan sak. Den ska smaka mycket choklad, vara riktigt geggig och serveras med osötad vispgrädde eller vaniljglass och givetvis en stor kopp kaffe till det. Jag har ett underbart recept som jag brukar baka, helst ska man göra dubbel sats, för då blir den extra kladdig.

Kladdkaka, enkel sats
2,5 dl socker (ev. lite mindre, speciellt med dubbel sats)
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4,5 msk kakao
2 ägg
150 g smält smör

Blanda alla de torra ingredienserna, tillsätt sedan äggen och rör samman. Häll därefter i det smälta smöret och rör igen tills smeten är klimpfri. Häll smeten i smörad form med avtagbar kant. Ställ kakan långt ner i ugnen och grädda på 200 c i 18 minuter (om man vill ha ännu kladdigare, ta ut den ett par minuter tidigare). Bon apetit!




1 kommentar: