tisdag 2 oktober 2012

Kladdkaka med turkisk peppar

Ok..har fått några förfrågningar på receptet på denna ljuvliga godsak, så tänkte dela med mig av det nu. Kan knappast bli bättre om man som jag är väldigt svag för kladdkaka och dessutom älskar saltlakrits! Lite vanlijglass på toppen och lyckan är gjord!

150 g margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
5 msk kakao
100 g turkisk peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och ställ åt sidan. Krossa turkisk pepparn i en mårtel.
Blanda ägg, socker, vetemjöl, kakao och 2/3 av den turkiska pepparn i en skål. Tillsätt margarinet och rör till en smet. Häll upp i en smord (bröad om man vill) bakform med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen ca.15-20 minuter, beroende på hur "kleggig" man vill ha den. Då det är 5 minuter kvar, ta ut kakan och strö över det sista av den turkiska pepparn, sätt in igen. Servera ljummen med vaniljglass!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar