torsdag 10 januari 2013

Matkasse

För ett år sedan började vi med matkasse. Vi hade det då från matochro.se och var hyfsat nöjda med det. Grejen med matkasse är att du slipper lägga ner tid på att planera middagar för hela veckan och du slipper framför allt masa dig iväg för att storhandla. För våran del besparar det oss en hel del tid, vilket är så skönt. Enda tiden till att storhandla var på helgerna och hur kul är det att lägga en hel förmiddag på att storhandla?! För det tar verkligen tid att sätta sig ner och planera en matlista, kolla upp vad som behöver inhandlas, tiden man lägger på körningen till och från affären, springa runt och leta matvaror, packa ned, packa upp och packa in. Helgen går så fort ändå och det finns en massa andra grejer som ska hinnas med och som vi hellre prioriterar. Dessutom sparar man några slantar varje månad, då du alltid "behöver" något extra som inte står på listan när du storhandlar.

Vi var som sagt relativt nöjda med Mat och Ro. Hemkörning fram till dörren, perfekt, och endast närproducerade råvaror kändes fräscht och bra. Enda nackdelen tyckte vi var att de var ganska dyra och hade lite annorlunda, småkrångliga recept, som man inte skulle kunna komma på själv att göra. Är man i en barnfamilj som vi, så måste maten vara lättlagad och hyfsat enkla rätter som barnen äter, för annorlunda går liksom inte hem hos mina barn. Det ska även gå hyfsat snabbt att tillaga sådär i veckorna, när alla kommer hem från jobb/dagis och är lite småtrötta och hungriga på kvällskvisten.

Nu har vi i alla fall bestämt oss för att prova City Gross matkasse, http://www.citygross.se/matkasse/Om-var-matkasse/. De är 200kr billigare och även här får man det hemlevererat. Recepten här är utprovade av en trebarnsmamma och jag gillar konceptet att det ska vara snabbt, enkelt och gott. Givetvis med svenskt, butiksstyckat kött och färska råvaror. Än så länge är vi inne på första veckan och har hittills provat tre rätter.  Känns bra och barnen har ätit samtliga, vilket är ett bra betyg. Vi tänkte prova några veckor och komma in i det, så får vi se sen.

Matkasse känns som ett bra val för våran del och det är så jäkla skönt att slippa köra och storhandla. Andra smågrejer som man ändå måste ha, som te x bröd, mjölk, frukt, kattmat och sånt inhandlar vi lite snabbt en gång i veckan här i byn, i vår Ica butik. På helgerna har vi oftast redan saker hemma i frysen att ta fram eller så har man inte tillagat alla fem recepten i veckan, utan har något kvar även på helgen. Så tummen upp för mattkassen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar