söndag 11 december 2011

Förbannade hosta

Under de senaste två månaderna har Jalmar haft en otäck hosta från och till. Den har liksom kommit i omgångar, varat i en vecka sådär, försvunnit ett par veckor, för att sedan komma igen, osv. Tycker så synd om honom. Han hostar så han varken kan sova på dagarna eller nätterna. Han hostar så mycket så han kräks emellanåt och han blir så himla ledsen och tycker det är otäckt.

Han har inte varit speciellt förkyld och heller inte haft feber. Han är som vanligt på dagarna, förutom middagsvilan. Nätterna däremot är ett helsike, då han knappt hunnit somna förrän den är igång. Vad jag förstått så är det fler barn på hans dagis som drabbats av denna hosta och uppenbarligen är den svår att få bukt med. I helgen har den där förbannade hostan krupit sig på honom igen och denna gången hade den med sig en rejäl förkylning också. Som grädde på moset har Jalmar fått en massa blåsor på tungan och i mungiporna, så han inte kan/vill äta för det svider så mycket. Stackare. Nätterna blir det att byta sängkläder för att han hostar så han kräks, trösta, ge vatten osv. På dagarna har han inte kunnat sova middag alls på grund av hostan och mot kvällen är han så trött, grinig och kinkig.

De där receptfria hostmedicinerna fungerar inte ett dugg, så vi har faktiskt gett honom mindre doser av Cocillana (enligt anvisningar såklart) och den fungerar bra. Känns dock inte helt ok tycker jag, då receptet inte är utskrivet till honom, men vad sjutton gör man, han är ju helt slut av allt hostandet. I morgon tar jag VAB och då blir det ett besök på vårdcentralen för att få bukt med det här och förhoppningsvis någon medicin utskriven som han kan sova på och bli frisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar