torsdag 22 december 2011

Höjden av lathet

Visst måste det väl ligga i människans natur att den är lat och bekväm av sig?! Många gånger för lat för sitt eget bästa. Jag ska i alla fall villigt erkänna att vi har det så i min familj. Kanske inte barnen än så länge, men jag och Tobbe är nog ganska så bekväma och lata av oss. Det går liksom hand i hand, det där och man drar med/påverkar varandra. Kanske ett i-lands problem, vad vet jag, men skit samma, här kommer i alla fall lite dumma "latheter" som äger rum i vår familj (som man visst absolut stör sig som fan på, men inte gör man något åt det för den sakens skul!!):

  • När man provat eller tagit av sig ett klädesplagg och slänger det precis där man står, i stället för att hänga tillbaka det i garderoben igen där det ska vara. (Hur jobbigt kan det vara?!)
  • När man ställer ner disk i vasken i stället för att ställa ner det i diskmaskinen direkt. (Blir ju dubbelt jobb egentligen för någon måste ju stoppa det i maskinen!)
  • När man väntar in i det sista med att gå och borsta tänderna och tvätta av sminket på kvällen då man egentligen är så jäkla trött att man bara vill skita i alltihop. (Varför inte göra det innan man blir sådär supermega trött?!)
  • När man väntar in i det sista med att tömma soporna. (I stället blir det överfullt i kärlen och man får städa upp allt som kommer utanför när man knökar ihop påsen!)
  • När man ställer kaffekoppen lite var stans i stället för att bara gå med den till köket och ställa den i den förbannade diskmaskinen.
  • När man inte orkar ta itu med den rena tvätten och vika och lägga in där det ska vara, utan står och rotar efter den där jäkla tröjan/strumporna/trosorna/jeansen i en gigantisk tvätthög, samma morgon som man kommer på att man behöver den.
  • När man inte sätter i en ny pappersrulle efter sig när den gamla tagit slut.
  • När man inte sätter i en ny soppåse efter sig när man tagit ur den gamla.
  • När man ger barnen aprikoskräm till middag för att man inte orkat planera och inhandla middagen.
Ja, det är inte lätt att vara lat! Finns säkert fler saker som har sin höjd i lathet, men just nu kommer jag inte på flera. Kanske ska tänka mig för nästa gång jag inte orkar ställa disken i maskinen och bara göra det, vem vet, kanske överträffar mig själv?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar