söndag 6 februari 2011

Semester

Är sååå sugen på en utlandsresa just nu! Jag saknar sol och värme så himla mycket och längtar massor till våren. Fy vad trist och dyster denna årstiden är vädermässigt i vårt avlånga land. Man ser ju knappt dagens ljus, bara grått, grått, grått.

Innan vi fick våra älskade barn så brukade jag och Tobbe ta en långresa vid denna årstiden. Att komma bort från detta trista väder i ett par veckor och hämta lite ny energi är aldrig fel. Vi lär väl vänta några år till innan vi åker på en riktig långtur igen, två små barn på en lång flygresa, nejtack. Däremot sitter vi just nu och spånar på en veckas charter till något trevligt europeiskt land. Vi tycker fortfarande att Arvid är lite för liten, men till sommaren blir han ett år och då känns det mer lagom att åka. Bara en vecka, sol och värme, all inclusive, glass och bad och allt vad det innebär. Bara umgås och mysa, inga måsten som det blir hemma i vardagen, bara njuta. Vi har väl inte bestämt riktigt när det blir av, det måste ju passa in med semestrar/föräldraledighet. Dessutom har vi tänkt att barnen ska börja dagis i september.

Nackdelen med att åka utomlands på sommaren är såklart att det kan bli för varmt runt medelhavet då. Är det sen en fin sommar i Sverige, så känns det kanske inte heller så motiverat att åka. Tobbe fyller 30 i oktober och det känns mer som en lagom årstid att åka. Passar bra att fira honom utomlands, då han inte vill ha någon fest här hemma. Kruxet blir då att ta semester från jobbet och ta barnen från dagis när de precis kommit in i det hela. Sen är ju risken större att de kan vara sjuka då eftersom de börjat dagis, men den risken finns ju i och för sig alltid ändå. Nä, det lutar nog åt oktober ändå.

Vart ska man sen åka då? Det står mellan Mallorca, Turkiet och Grekland. Lagom flygtid, lagom varmt och trevliga resmål. Eftersom det handlar om en veckas all inclusive-charter, så spelar det inte så stor roll vart. Har kollat upp lite priser och det är rätt så stor skillnad på Mallorca och Turkiet. Mallorca är dyrast, Turkiet billigast och Grekland ligger mitt emellan. Vi får väl se vart det bär hän. Känns bara skönt att drömma sig bort för stunden till sol, bad och lata dagar. Tipsa oss gärna om ni har något mysigt smultronställe.




1 kommentar:

  1. Vi har varit i Turkiet två år nu. Första gången var vi i Side i oktober, vilket var underbart. Vi hade 35 grader varmt och det var långgrundt i havet, vilket passade barnen utmärkt. I fjol åkte vi till Alanya i augusti. Det var sjukt varmt, uppmot 50 grader vissa dagar. Havet var inte något för barnen, för det blev brådjupt direkt, och vågorna var väldigt höga.
    Jag har hört att Mallorca ska vara superbra för barnfamiljer, men det är nog som du säger ganska dyrt att åka dit. Om ni ska åka i oktober hade jag inte åkt till Grekland, för jag har fått för mig att det är ganska svalt där då.Så mitt tips blir nog Turkiet-Side eller Mallorca!!
    Hoppas att det gav dig något:-)

    Ha d gott!!
    Kram Linda i Tyringe

    SvaraRadera