måndag 4 juli 2011

Ge blod

När man har semester har man tid till att ta tag i saker som man inte annars orkar eller hinner. En sak som jag har velat göra länge är att bli blodgivare. Så idag fick jag och Tobbe tummarna loss och begav oss in till sjukhuset i Hässleholm. För att kunna bli blodgivare måste man först fylla i lite papper om ev. sjukdomar och dylikt, kolla blodtrycket och blodvärdet. Sen skickar de iväg några rör med ens blod för att kontrollera att det är friskt och vad man har för blodgrupp.

Kändes väldigt skönt att äntligen få detta gjort, då jag absolut tycker att man som frisk bör ge blod. Självklart till alla sjuka, vuxna människor eller trafikskadade eller dylikt men sköterskan sa också att det är många prematur-barn (alltså för tidigt födda) som behöver blod. Man kan ju bara sätta sig in i den rollen som förälder, eller hur?!

Hur som helst, jag tycker alla ni där ute ska ta er en funderare och överväga detta viktiga beslut, man kan faktiskt rädda liv genom att bli blodgivare. Gå in på www.geblod.nu och kolla!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar