söndag 28 februari 2010

Magsjuka

Så..då har magsjukan kommit till Röe också, i alla fall till stackars Jalmar. Med tanke på alla magsjukebakterier som far runt över allt, på jobbet, i affären, hos vänner och bekanta, så är det kanske inte så konstigt att Jalmar också fått en släng av denna hemska sjuka.

De senaste dagarna har Jalmar inte direkt haft någon aptit och varit lite smålös i magen. I morse efter vällingen bröt det ut på riktigt. Det blev en stor kaskad-kräkning över hela Tobbe, över vardagsrums-mattan och över hela sig själv. Stackars Jalmar var helt förtvivlad! Sedan lugnade det sig och vi tänkte att kanske, kanske var det bara en engångskräkning. Han var i alla fall hur pigg som helst hela förmiddagen och efter middagsvilan hade fortfarande inget hänt, så jag och Jalmar körde hem till mormor och morfar. På vägen dit kom så kaskad-kräkningen nr.2 över hela bilstolen och över hela sig själv igen. Bara till att stanna bilen och torka av det värsta. Smarta som vi var, så hade vi gett Jalmar blåbär tidigare och den turkosa fina bilstolen blev helt lila-blå.

Väl hemma hos mormor och morfar blev det byte av alla kläder samt dusch, sen var det igång igen, men denna gången från andra hållet om man säger så. Eftermiddagen har han varit hyfsat pigg och busat runder med morfar mellan blöjbytena. Bilturen hem gick bra och nu sussar han sött i sängen. Jag har förberett med pyamasar, sängkläder, handdukar och vatten, så det är bara att invänta nästa omgång.

1 kommentar:

  1. Stackars Jalmar!! Det är inte roligt när de små blir magsjuka. de förstår ju inte heller varför de kräks...
    Krya på er!!
    Kram Linda

    SvaraRadera