onsdag 28 mars 2012

Semester 2012

Det är ju ännu ett tag till sommaren och semestertider, men redan nu börjar jag och Tobbe fundera och planera lite smått. Semesterschemat från dagis skulle vara inlämnat redan för ett par veckor sedan och vi fick önska semesterveckor på personalmötet i måndags. Känns väldigt tidigt att redan nu kunna veta när man vill vara ledig i sommar, men utan att man vet ordet av det så är man antagligen där.

Förra sommaren hade vi det lite lyxigt, då vi tog ut semester och föräldraledighet om vartannat och var lediga hela åtta veckor tillsammans. Denna sommaren kommer att bli mer normal, eller som de flesta familjer har det. Som det ser ut nu så blir det fem veckors ledighet för mig och barnen och fyra för Tobbe. De vanliga "Svensson-semesterveckorna", det vill säga v.28-32. Vi känner att vi vill spara de föräldradagar som vi har kvar och sen är det nog alldeles lagom för barnen att vara hemma i fem veckor, varken mer, varken mindre, då de kommer att bli precis lagom rastlösa och längta tillbaka till dagis efter det.

Vi tänker eventuellt ta en vecka utomlands senare i höst, lyxa till vardagen lite med sol och bad när det är höstrusk hemma. Så semestern kommer vi alltså att hålla oss i Sverige och just nu står Kolmården på listan. Tänkte hyra en stuga vid Bråviken några dagar och gå in på djurparken ett par dagar. Har haft lite funderingar på Öland också, men har inte bestämt oss. Tycker barnen är för små för typ Legoland, Liseberg eller äventyr i den stilen, känns som de har mer utbyte av det om ett par år. Om någon av er har bra tips på saker att göra i sommar-Sverige, så är ni mer än välkomna att lämna en kommentar här:-)!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar