lördag 3 mars 2012

Stevia -framtidens socker

Vet inte om ni har provat Stevia, men tänkte göra lite reklam för denna fantastiska produkt, då den har kommit fram mer och mer i livsmedelsbutikerna den senaste tiden.

Stevia är alltså ett naturligt alternativ till socker och till alla konstgjorda sötningsmedel såsom aspartam, sukralos eller sackarin. Det är en ren natur- och hälsoprodukt som kommer från en ört (Stevia) och kan användas precis som man använder vanligt socker, typ matlagning, bakning, diverse sötning. Det bästa, mina vänner, är att det inte innehåller några kalorier över huvud taget! Stevia skapar heller inte begär efter mer Stevia, så som socker gör (vi har alla varit där eller hur?!), utan reducerar snarare begäret efter sött av alla slag. Väldigt bra för folk som går på Gi, Lchf eller är diabetiker.

Likaså innehåller Stevian rikligt med vitaminer, enzymer och mineraler, motverkar svampinfektioner och bakterier och sägs även ha en positiv inverkan mot förkylningar och influensa. Stevia minskar även bildningen av plack och kan därför motverka hål i tänderna.

Jag ser ingen anledning att använda socker eller diverse konstgjorda sötningsmedel över huvud taget längre, när det finns detta fantastiska alternativ, nästan för bra för att vara sant eller hur?! Finns numera att få tag på i vanliga Ica-butiker och är inte dyrt. Finns även diverse Stevia-produkter att beställa från bland annat:






2 kommentarer:

  1. Tack för tipset!! Ska def prova detta :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset!! En burk har redan flyttat in hos mig!!
    Kram Linda Åkesson

    SvaraRadera