söndag 7 mars 2010

Helg i Helsingborg

Denna helgen har vi varit i Helsingborg hos bästa Camilla, min barndomsvän och Jalmars gudmor. Så mysigt att komma hemifrån ibland och alltid lika kul att träffa Millan, eller "Mimmi" som Jalmar säger.

På lördagen tog vi en långpromenad i det underbara vädret längs med havet och små mysiga kullerstensgator. I Helsingborg var snön nästan helt borta och man kände våren på riktigt, så himla fint längs med kusten. Kan dock säga att hur mysigt det än var, så fick jag verkligen lida för den där promenaden i dag, shit vad ont jag har i mina höfter, stel som en pinne är jag och kan inte lyfta vänster ben....arggghh, så frustrerande det är, men bara att inse att det inte blir några fler långprommisar för mig på ett tag! Lördagseftermiddagen bestod av matlagning på hög nivå. Vi gjorde thai-gryta med nudlar, räkor och wokade grönsaker, smakade finfint efter utevistelsen. Jalmar passade på att låna Camillas badkar en lång stund eftersom vi inte har något själva. Blev en hel del plaskande kan jag säga! När han sen somnat nöjt intog vi soffan och kollade på schlagern och tryckte i oss både godis och chips.

Vår lille morgonpigge son vaknade lika tidigt som han brukar, det vill säga kl. 05.00, men vi lyckades i alla fall hålla han hyfsat lugn fram till 07, så Camilla fick sova. Marie-kex är en bra muta, även i ottan!! Det blev lite frukost-mys, lite Vasalopps-tittande och sen begav vi oss till Tropikariet. Camilla var inte alltför glad åt vår idé eftersom hon inte är så förtjust i reptiler och smådjur, men följde ändå snällt med (Tack Camilla, du VAR faktiskt modig!!). Däremot så tyckte Jalmar att det var hur spännande som helst. De hade ett stort akvarie med hajar, rockor och diverse fiskar som vi kollade in en lång stund. Vidare så fanns det ormar, spindlar (mamma=rädd), krokodiler, sköldpaddor, fåglar med mera.
Det bästa var ändå aporna. Jalmar älskar apor! Han tittar varje dag i sina böcker och bläddrar alltid till aporna, men har aldrig sett några i verkligheten, så det blev premiär i dag. Det fanns små silkesapor och lemurer som sprang fritt omkring där inne och Jalmar var helt salig! Han tyckte det var så himla kul och skulle mer än gärna ha stannat kvar där.

På vägen hem i bilen somnade han som en stock efter en intensiv helg och det första han sa när han vaknade var "apa". Han kommer nog att drömma om dessa apor ett bra tag framöver! Vi stannade även till hos mormor och morfar och farmor och farfar på hemvägen för ytterligare lite bus. Nu är vi hemma igen, Jalmar sover gott i sin säng och jag och Tobbe intar soffan för lite söndagsmys. I morgon är det måndag och tillbaka till verkligheten igen. Tusen tack för en mysig helg Camilla, det gör vi om snart igen=)!

1 kommentar:

  1. Vilken myshelg ni har haft!!
    Tropikariet är allt bra:-) Det är fortfarande ett populärt utflyktsmål för våra flickor!!
    Ha d gott!!
    Kram Linda

    SvaraRadera