söndag 13 september 2009

Helgen som varit

Denna helgen har varit lite extra lång och riktigt mysig för min lilla familj. Tobbe blev helgledig redan i torsdags eftermiddag så vi fick lite bonustid att spendera tillsammans. Vädret har ju också varit fantastiskt, bortsett från idag då, så det kunde inte bli bättre än så.

I fredags var vi en runda i Kristianstad för att shoppa vinterkläder och skor till Jalmar. Tänk, hans allra första par skor! Visserligen går han inte ännu, men det är oftast blött i gräset så här års och när han kryper runt blir han alldeles dyngsur och kall om fötterna. Så det blev ett par halvbilliga gympadojjor, inte så lönt att köpa några dyra saker, då han växer och dessutom kommer att slita ut dem framtill när han kryper. Fina var dom i alla fall, men Jalmar hade nog gärna varit utan om han fått bestämma, inget alls kul att ha klumpiga skor på fötterna! Sen blev det också en vinteroverall och en vinterjacka i anorack-stuk. Lika bra att vara ute i god tid, man vet aldrig när vintern och kylan kommer. Dessutom var det redan ganska utsorterat bland plaggen i affärerna. Vi passade även på att ta en tur ner om Tivoliparken och kolla på alla fåglar där är. Jalmar älskar att kolla på fåglar, han gillade speciellt påfågeln och undulaterna som flög runder där. På kvällen var vi hemma hos mina föräldrar och firade mamma, som fyllt år, med en god middag och tårta. Mysigt att träffa släkten, det blir inte så jätteofta man gör det.

I lördags var det så himla fint väder så vi bestämde oss för att åka till Skånes djurpark. Denna gången var Jalmar inte alls rädd för djuren, utan klappade mer än gärna både fåren, hästarna och kalvarna. Vi gick där både länge och väl och njöt av den underbara höstsolen och Jalmar älskade verkligen att titta på alla djuren. Tror älgen var favoriten denna gången, då vi kom så nära den att man kunde klappa.

Idag har vi bara varit hemma hela dagen och gjort lite vardags sysslor: tvätta, städa, laga mat. Vädret har ju varit mindre bra, men vad gör det, bara man får vara tillsammans. Att bara kunna vila middag tillsammans alla tre, det är man inte bortskämd med precis, men så mysigt vi hade! Jalmar hade i och för sig lite myror i byxorna och studsade runt en stund i sängen mellan oss, men somnade tills sist. I eftermiddags gick Jalmar och Tobbe ut en runda för att ställa in utemöblerna för säsongen. Jag stod och gräddade våfflor, då telefonen ringde. Det var Tobbe, som hade låst in sig i bilen tillsammans med Jalmar! De skulle bara "prova" bagaget och eftersom det blåste kallt hade Tobbe dragit igen dörren och bilen låst sig. Gissa om jag fick mig ett gott skratt där de två satt bak i bagaget och kurade!

Ja, det var vår mysiga helg det. Hoppas ni andra också haft det lika skönt och att ni är laddade för en ny vecka.

Jalmar visar stolt upp vintermodet -09

Inte lika roligt att posera i varm overall och dessutom inomhus

Ett litet får som var lite sliten efter alla barns klappande

En liten tupplur är aldrig fel

Bäst att hålla hårt i pappa när man kommer så nära Hälge

Tur att mammor finns så de kan släppa ut sina barn när papporna låst in dem och sig själv i bilen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar