måndag 21 september 2009

Husrenovering och barnkalas

Så var det redan måndag igen! Går så himla fort, man hinner knappt med. Man tycker alltid att det ska bli så skönt med helg när fredagen närmar sig, men innan man hunnit blinka ens så är den över och det är måndag igen. Inte för att dagarna spelar så stor roll när man är mammaledig, men det är så mysigt när det är helg och man kan vara tillsammans hela familjen. Denna helgen blev ganska lugn för våran del. Kanonväder har det varit så vi har passat på att vara ute en hel del.
Min käre pappa har hjälpt oss med att byta ut alla brädor på ena gaveln av huset. Det skulle vi ha gjort för typ två år sen, men det har liksom inte blivit av. Vi har prioriterat annat och typ glömt bort/förträngt den där jäkla väggen. Efter två år kunde vi inte blunda för den längre för nu var den verkligen i stort behov av en renovering och min lilla pappa ställde frivilligt upp att fixa den. Underbart, tack pappa! Så en del av helgen gick alltså åt till detta projekt. Tobbe hjälpte till lite grand, men fick någon låsning i ryggen och kunde alltså inte bidra med så mycket efter det. Jalmar stortrivdes dock på gräsmattan i solen och tittade gladeligen på när morfar fixade och donade.
Det hanns även med en liten åktur i traktorn för Jalmars del i helgen och pappa Tobbe är stolt som en tupp. Jalmar fullkomligt älskar att åka i traktorn! Han sitter där i Tobbes knä och sjunger/skriker för full halls av lycka och rattar på ratten och mår som en liten prins. Det är en underbar syn att se mina två älsklingar där tillsammans lika lyckliga båda två!
I går var det dags för Jalmars första barnkalas. Våra grannar har en liten kille, Albin, som precis fyllt 1 år och Jalmar (med föräldrar då) var bjudna dit. Det blev god fika med massor av kakor och tårta. Väldigt trevliga grannar vi har och roligt med tanke på att Albin och Jalmar kommer att bli skolkamrater i framtiden. Även en annan kille, Nemo, var där med sina föräldrar och de bor i Vanneberga. Han är också jämngammal med Albin och Jalmar, så alla tre kommer att gå i samma klass faktiskt. Alla barn som bor i eller omkring Nävlinge går i skola i Vanneberga. Tycker det är bra, för det är en sån liten mysig skola. Kommer att bli värsta grabbgänget där!
Ja, det var lite hur våran helg såg ut. Som sagt, den bara rinner iväg och vips så sitter man här och det är måndag kväll igen. Men, men, bara fyra dagar kvar tills nästa helg. Det är ju alltid nåt!

1 kommentar:

  1. Vad härligt ni verkar ha det!! Det märks att du njuter i fulla drag...Är lite avundsjuk på dig som är mammaledig!!
    Hoppas att ni får en fortsattt skön mammaledighet tillsammans...När ska du börja jobba???
    Ha d gott!
    Kram Linda (din fd kollega)

    SvaraRadera