fredag 10 juli 2009

Det blev en Kia Cee´d

Äntligen har vi skaffat oss en ny bil och en helt splitter ny oxå! Det har dock suttit lååångt inne och har tagit oss månader att bestämma. Eller ska jag säga att den som varit mest velig av oss har varit Tobbe.

Vi kom till insikt med ganska snabbt efter Jalmars födsel att vi behövde en större och säkrare bil än vår lilla Fiat Stilo. Barnvagnen är en tung och osmidig sak som man behövde ha superkrafter för att kunna lyfta upp i Fiaten. När man hade kämpat ett tag och lyckats trycka in den i bagaget (och dessutom knäckt ryggen ett x antal gånger och badat i svett av ansträngningen och skitat ner den rena kläderna man hade på sig) så fick inte mycket mer än så plats i den. Att köra och storhandla var alltså inte att tänka på. Visst, jag kunde ju alltid sätta påsarna vid den sidan om Jalmar som va tom, men hur säkert hade det varit?! Var vi dessutom hela familjen, så fick absolut inte en endaste liten pryl plats mer. Passagerarsätet fram gick heller inte att använda på grund av att bilbarnstolen gjorde så att framsätet var framskjutet så långt fram, så då hade vederbörande fått sitta intryckt i framrutan typ. Fiaten har varit super på alla sätt och vis fram tills vi blev tre i familjen. Det var med lite sorg i hjärtat som vi lämnade över den till Robin o Julya, men nu får vi ju åtminstone se den igen och jag vet att de tar bra hand om den.

Kruxet var ju bara nu att kunna bestämma sig för vilken bil vi skulle köpa: ny, begagnad, liten, stor, megastor (som Tobbe absolut ville), diesel, bensin, färg, utrustning, säkerhet..usch ja, listan kan göras lång på vad man måste väga in i beslutet! Hur som helst så blev vi väldigt förtjusta i Toyota Corolla Verso och då Kia Cee´d. Jag var till en början mer inne på en Toyota, men Tobbe gillade inte riktigt den när han fick provköra. Sen skulle en begagnad sådan kosta lika mycket som en ny Kia. Så det blev alltså en ny Kia Cee´d efter mycket övervägande, en superfin, vit sådan som vi varit och hämtat i Lund ikväll. Känns hur lyxigt som helst med en helt ny bil men oj, vad man kommer att vara försiktig...i alla fall till en början!

















1 kommentar:

  1. Hej! Är hemma i Sösdala o läser din blogg. Fin bil ni köpt. Hoppas ni inte har samma otur med ny bil som vi haft.Alex har dubbelsidig öroninfl. så han har fått pencillin. Pysslar om
    honom idag sen Mellby igen i morgon. Hälsa Tobias o stor kram till Jalmar

    SvaraRadera