söndag 26 juli 2009

Sköna söndag

Jag tycker det är skönt med söndagar även när man har semester (och är mammaledig). Ok, lördagar är väl den allra bästa dagen, men söndagar är så slappa och sköna. Man har oftast inget speciellt inbokat och så är man lite sådär småseg hela dagen.
Idag har varit en hyfsat lugn söndag för våran del. Vi åt frukost tillsammans och myste en lång stund alla tre. Sen behövde Tobbe klippa gräset, vilket tar sin lilla tid på sisådär 1,5-2 timmar. Vi har ju inte så liten gräsmatta om man säger så. Jalmar blev lite rastlös här inne, så vi gick ut en sväng och kollade på gräsklipparen och pappa. Jalmar har varit jätterädd för den innan när den var igång, men han måste ha vuxit till sig, för han var inte ett dugg rädd idag. Snarare nyfiken och han sa "titta" hela tiden och ville röra den. Så på med hörlurarna (bra uppfinning det där) och iväg på klipparen en sväng med pappa. Han var hur glad som helst och tyckte det var jättespännande.
Eftersom det varit så dåligt väder de senaste två veckorna och vi inte kunnat bada ute med Jalmar precis, så begav vi oss till Tivolibadet i eftermiddags. Trevlig simhall med hyfsat fräscha lokaler och trevlig personal. Dessutom har de varmvattenbassäng, som vi då var i. Tyvärr är priset inte lika kul, 80 spänn per man för att gå in. Jalmar gick visserligen gratis, men shit va dyrt ändå! Mysigt hade vi i alla fall, lilla familjen Högberg. Vi har varit där en gång innan med lillprinsen, så det var inte nytt för honom, men lite avvaktande var han till en början ändå. Efter en stund kände han sig som hemma och plaskade på ordentligt med en och annan kallsup till på köpet. Duscharna gillade han inte lika mycket, lite skrik och bråk, men duscha det måste man ju.
Efter badet körde vi och storhandlade på Maxi. Trodde att Jalmar skulle va hur trött som helst efter dagens bravader, men nejdå, sova på Maxi kan man ju inte, tänk om man missar något?! Vi gick en bra stund där inne, mycket som skulle inhandlas efter att vi renast ut kylskåpet idag (oj, vad man samlar på sig). Sen blev det nya, fina bilen hem och lite kvällsmys med lilla familjen. Som vanligt vid denna tiden, så ligger mannen och sonen nu och sussar/snarkar sött i sina sängar och mamma får en stund för sig själv vid datorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar