tisdag 14 juli 2009

Kiviks marknad och Stens Huvud

Idag har jag, lilla familjen och min bror Benny, hans fru Ingrid och "lillsyrran" Ida varit på en liten tur.. Tänkte att det kunde vara kul att besöka Kiviks marknad, som förvisso säkert säljer lika mycket skit och krimskrams som alla andra marknader, men den ligger så himla fint där vid havet och vädret var ju super. Sen fick vi ju även en anledning till att åka finbilen!

Iväg kom vi i alla fall och gick en runda på marknaden. Var helt ok med folk den första timmen och vi satt i godan ro och njöt av en sillamacka och tittade på utsikten (havet och alla konstiga människor), fin mat det, stekt sill, me like. Jalmar var lite sur för han fick äta kall burkmat, men gonade till sig när han fick lite potatismos av pappa och lite lättöl till det. Tänk att alla ungar älskar öl..kan tillägga att han blev snabbt sur igen när han insåg att han inte fick mer! Efter den första timmen var det så jäkla fullt med folk överallt så man kunde inte se så mycket av marknadsstånden..men visst, det gjorde kanske inte så jättemycket för det var som sagt mest krimskrams. Vi köpte gräddbullar (säkert kort det), en liten uppblåsbar båt till Jalmar som han kan ha i havet och en såndär vindsnurra i olika färger vilket var väldigt uppskattat av honom. Sen var vi ganska trötta på det hela och begav oss till Stens Huvud.


































Jalmar hade ju aldrig sett havet och sandstrand innan så det blev premiär för honom. Hur mysigt som helst tänkte vi och där är så himla fint, så bra att vi kom på att köra dit då..det visade sig dock att Jalmar blev LIVRÄDD för både havet och stranden. På avstånd gick det bra men han skrek i högan sky så fort vi närmade oss vattnet. Han som älskar vatten annars, men tror att det var ljudet av de stora vågorna som skrämde honom, stackarn. Vi stannade i alla fall en stund och han lugnade sig efter ett tag, men fortfarande orolig och bekymrad. Ja, det var Jalmars första tripp till havet det! Får hoppas att han vänjer sig så småningom. Men tänk så skrämmande vissa saker kan vara för ett litet barn som vi vuxna tycker är så naturligt!! Tänk så mycket upplevelser som kommer att vara "första gången" för Jalmar. Så mycket han ska uppleva som han inte har en aning om än så länge. Benny, Ingrid och Ida stannade kvar vid Stens Huvud en stund, men jag och lilla familjen begav oss trötta hemåt och Jalmar slocknade direkt i bilen.

2 kommentarer:

  1. Stackars lille Jalmar...havet är såååå stort! Härlig bild på honom, han liksom stretar emot:). Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Från Linda var detta alltså...

    SvaraRadera