måndag 20 juli 2009

Into the wild

Tänkte bidra med ett litet filmtips till alla er som sitter där hemma i sommarregnet och inte har något speciellt att göra. Att krypa ner i soffan med ett kallt glas vitt, lite chips (eller vad man nu föredrar) och en bra film när regnet öser ner utanför ät väl aldrig fel?! Hur som helst, den här filmen sticker ut bland alla hollywood/highschool/actionfilmer, som oftast innehåller ungefär samma storys, i mitt tycke. Jag menar, hur många filmer ser man egentligen som är riktig, riktigt bra?! Den här är absolut inte en i mängden, men väldigt sevärd och man får sig faktiskt en och annan tankeställare. Dessutom bygger den på en sann historia, underbart vacker natur och musiken är grymt bra i den (Eddie Vedder från Pearl Jam). Lyssnade faktiskt på soundtracket under förlossningen!

Into the wild handlar om 20årige Christopher McCandless, till ytan en vanlig kille som precis tagit studenten med bra betyg. Med en uppväxt där föräldrarna ständigt grälar och känslan av att aldrig duga bestämmer sig Christopher för att ta avstånd från den materialistiska världen vi lever i och bege sig ut i vildmarken för att finna sig själv. Utan ett ord till någon klipper han sina kreditkort, bränner sina sista pengar och liftar till Alaska där han försvinner spårlöst i vildmarken. På vägen dit stöter han på en rad äventyr och människor som han utvecklar flyktig vänskap med. I slutändan är det ensamheten han söker och ensamheten som tar överhand.

Filmen är baserad på dagboksanteckningar som man hittade i den övergivna buss där Christopher övernattade i ute i Alaskas vildmark. En stark film som verkligen, verkligen berör en och som får en att tänka till på dagens pengasamhälle vi lever i. Vad betyder egentligen pengar om man inte har sina nära och kära?! Se filmen, jag rekommenderar den starkt!


1 kommentar:

  1. Jag har också sett denna film och håller med dig...den är verkligen bra! Vad är mysigare än en film och lite tända ljus när regnet öser ner utanför?

    SvaraRadera