söndag 22 november 2009

Änglafest

Idag har vi varit i Nävlinge kyrka på "Änglafest". När Jalmar döptes så fick han en liten ängel av glas som vi fick hänga i ett träd i kyrkan. När så ett år har gått får man komma tillbaka och hämta sin ängel och träffa de andra som också har döpts i kyrkan under det senaste året.

Tycker det är en ganska fin gest, det där. De gör tydligen samma sak i Vinslövs församling. Man får en anledning att besöka kyrkan samtidigt som man träffar andra som bor i samma by. Även om man bor i en liten, liten by, så vet man ändå inte vem hälften av alla som bor där är. Det var familjegudstjänst idag, så det blev en ganska lättsam tillställning med mycket sång och musik. Jalmar somnade på vägen till kyrkan, så vi tog med vagnen in, men han vaknade så fort orgeln började spela och undrade nog vad sjutton som pågick. Han var i alla fall på väldigt gott humör och tyckte det var kul att vara i kyrkan med allt folk, ljus och musik. Dessutom var ju grannen och kompisen Albin också där, så de kunde busa runt lite tillsammans längs mittgången.

Jalmar blev dock lite sur när vi hade tagit emot ängeln och stod framme vid altaret, för han ville såklart ha den och leka med. Hade just varit snyggt om han tappat den där framme och den hade gått i tusen bitar. Han gonade i alla fall till sig när han fick krypa en sväng på golvet och bort till pianot där en dam satt och sjöng. Som sagt, han gillar ju sång och musik. Det enda jag tyckte var lite synd, det var att det inte var någon fikastund efteråt. Inte för fikats skull, men det hade varit trevligt att samlas och prata en stund med alla.

1 kommentar:

  1. Håller helt med vad gäller fikastunden efteråt. Hade varit riktigt trevligt. :)

    SvaraRadera