måndag 9 november 2009

Fars dag

I går var det ju Fars dag och det brukar vi fira, både i Tobbes familj och min. Inget märkvärdigt, men dock ett så bra tillfälle att samla familjen på. Det blir ju inte så ofta som hela familjen samlas, men en dag som denna brukar alla komma hem och fira lilla far.

Det var faktiskt andra gången som Tobbe kunde firas. Förra året var bara Jalmar en vecka gammal på Fars dag och jag var inte precis sugen på att bege mig ut på stan och köpa något till honom. Fick bli tanken som räknades då, vi levde ju ändå i ett stort lyckorus just då! Tycker väl egentligen inte att det ska behöva köpas en massa dyra prylar på varken Mor eller Fars dag, det räcker med något litet för att visa uppskattning. Man kan ju visa att man tycker om personen i fråga på så många andra sätt. Som frukost på sängen till exempel, baka en tårta eller tvätta bilen eller något liknande. Eller bara säga med ord att man tycker om personen. Hur som helst, så fick Tobbe i år ett fint silverhalsband med en namnbricka där det står "Jalmar" ingraverat. Sen fick han en liten guldmedalj med texten "Världens bästa pappa" på. Absolut inga dyra saker, men ändå presenter av kärlek och som han kan ha länge. Otroligt vad en ettåring klara av, beställa halsband till sin pappa på internet alldeles själv;). Gjorde även frukost till honom, det blev han glad för och uppskattade.

Till min lilla pappa hade jag köpt ett par långkalsonger, då han faktiskt önskade sig det. Jägare som han är, så vill han ju inte frysa om benen när han är där ute i skogen. Det blev gott kaffe och god tårta som min mamma hade gjort, hon är bäst på att göra tårtor alltså, gott gott. Tobbes pappa fick några trisslotter och en mellisöl. Sen fick vi supergod middag där med ugnagratinerad lax i pestosås och pinjenötter, couscoussallad och kall sås, glass till efterrätt. Ja, nog blir man mätt allt på Fars dag. Känns rättså lyxigt att få både middagen och fikan serverad utan att ha lyft ett finger själv, så tack kära mamma och svärmor för det!

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att din mamma gör goda tårtor...Har smakat en gång, när vi slutade på Sagolandet;-) Jisses vilken god tårta!!!

    Kram Linda

    SvaraRadera