måndag 19 oktober 2009

Matlagning

Jag gillar egentligen att laga mat. Tycker det är ganska trevligt när man får till det och man känner sig liksom nöjd och tillfreds med sig själv. Hittar man dessutom något nytt, spännande recept och det blir lyckat ,så är det extra kul. För att jag verkligen ska tycka att det är hundra procent roligt så har jag följande krav:
  • alla ingredienser/varor måste finnas hemma
  • inte alltför krångliga recept som inte tar alltför lång tid
  • stor arbetsyta
  • att man har tid på sig och inte känner sig stressad
  • att någon tar hand om disken och allt stök som uppstår
Tyvärr ser inte vardagen ut riktigt så, i alla fall inte hemma hos oss. Oftast är det alltid en eller ett par saker som man glömt inhandla och får göra någorlunda sisådär enligt recept. I vårt lilla kök med den minimaliska arbetsytan är det svårt att få plats med allt och det blir alltid en massa stök och bök. Tiden brukar heller inte finnas där eftersom man alltid har tretusen saker man behöver göra under tiden och har ett hungrigt barn och en hungrig man som otåligt väntar på att maten ska bli klar. Efter allt stök och stress, när maten äntligen står på bordet, ja då är där en jäkla massa disk att ta itu med, tjohoo! Om man ändå hade haft en diskmaskin, tänk vad mycket som hade underlättat för en. Varken jag eller tobbe gillar att diska, så vi får typ slåss om det varje gång. Undrar just hur sjutton dom bär sig åt på alla matlagningsprogram. Där använder de ju prydliga små burkar till alla ingridienser/varor som de lagt upp innan de börjar laga maten. Måste bli hur mycket disk som helst. Och aldrig att man ser något stök och bök där inte, nejdå, där ser allt så himla lätt och smidigt ut och allt är precis så rent och snyggt som när programmet började. Undrar om de har någon magisk liten diskfé som snyggar till där mellan pauserna.

Sen har vår spis lagt av också. Stod och lagade mat härom dagen och plötsligt började fräsa och blixtra från en lampa ovanpå spisen, sen slutade ugnen att fungera och ett par av plattorna. Så nu får vi typ leva på knäckebröd och vatten. Min snälle pappa ska ta sig en titt på den i
morgon, så vi får väl se om vi behöver införskaffa en ny eller vad. Vi har ju tänkt att renovera och göra om hela köket, så det är därför vi har väntat med både ny diskmaskin och spis. Jaja, det kanske är ett tecken, kanske hög tid att göra en hel make over på vårt gamla kök snart, vi får väl se.

1 kommentar:

  1. Hoppas Lennart fixade spisen igår så ni får
    lite varmt i er. Annars får det väl bli micromat ej så gott tyvärr. Kram Gunilla

    SvaraRadera