söndag 16 augusti 2009

Sista semesterhelgen

Ja, för denna gången. Värst är det för stackars Tobbe som måste ge sig upp 05.00 i morgon bitti och köra iväg till jobbet efter fem härliga semesterveckor. Förstår hans ångest till 100%, vem hade inte haft det?! Tycker verkligen synd om honom! Visserligen är jag mammaledig, så ska absolut inte klaga, men jag kan ju heller inte sticka under stolen med att allt faktiskt är lättare när man är två föräldrar. Alla vardagliga sysslor som att städa, tvätta, diska, laga mat och storhandla blir genast lite knepigare och tar längre tid när man är själv. Det beror ju även på vilket humör Jalmar är på, är det surt och kinkigt så är det bara att lägga ner allt helt och hållet. Beundrar dig Lina, som har två små barn att ta hand om utöver allt annat som ska göras i vardagen. Fast ska tillägga att Jalmar för det mesta är på jättebra humör och tycker allt är spännande, så oftast går det bra. Sen handlar det ju också om att prioritera, vad är viktigast, att dammsuga eller va med sin son?! Det valet är ju inte så svårt att gissa, men jag menar bara att vissa saker måste göras oavsett, som att laga mat och handla.

I torsdags var vi och firade Alexander i Sösdala, som fyllt 19 år. Han ligger för tillfället i lumpen och var hemma på permis denna helgen. Det blev god mat och tårta. Alltid lika mysigt att träffa sina nära och kära.
I fredags var Jalmar med Tobbe, Robin och Alexander och sköt ut lite bollar på golfbanan i Hässleholm, vilket han tyckte va kul.
I lördags åkte lilla familjen ner till Malmö för att hälsa på en kompis jag gick på lärarutbildningen tillsammans med. Matilda och jag umgicks ganska flitigt när vi båda bodde i Kristianstad, men har inte träffats på ett par år nu, det har ju en tendens att bli så när man flyttar tyvärr. Vi har många roliga minnen tillsammans från Högskolan och Kåren. Hur som helst så var det himla kul att träffas igen och det kändes verkligen inte som det var så längesen vi sågs. Även Matildas sambo Love var med, trevlig prick det där. Efter det så hade vi tänkt passa på att besöka Tobbes cykelpolare Richard, som också bor i Malmö, men det blev aldrig av, så vi tog en sväng inom Robin och Julya istället och drack lite kaffe.
Idag har vi varit hemma och myst hela dagen, jag , Tobbe och Jalmar. Vi var iväg en sväng och plockade lite björnbär nu ikväll, inte så lite heller, fem liter plockade vi utan den minsta ansträngning. Vi hade lätt kunnat plocka det tredubbla till, så mycket björnbär var där, men vi skulle hem och lägga Jalmar. Så nu är det bara att njuta av det lilla som är kvar av den sista semesterhelgen för i år. I morgon kallar verkligheten igen, i alla fall för vissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar