tisdag 25 augusti 2009

Wanås

Vi gjorde en liten utflykt till Wanås häromdagen, lilla familjen plus Tobbes bror Alexander och deras kusin Hampus. Har varit ett par gånger där förut med jobbet, men ingen av de andra hade varit där tidigare. Dessutom lyste solen varmt på himmelen, perfekt för en utflykt och picknick i det gröna.

Wanås består av ett slott från 1400-talet, ett ekologiskt jordbruk, en naturskön skulpturpark och en konsthall. Väldigt intressant med all spännande historia bakom Wanås slott och alla kringliggande byggnader. Tänk att slottet är från 1400-talet, det är längesen det! Sen var ju även den gigantiska eken (se foto nedan) där, där man hängde snapphanar i förr, kusligt men spännande.

Jag har väl aldrig direkt varit intresserad av konst, men hela miljön runt Wanås gör det hela så himla gemytligt att bara strosa runt där och beundra alla konstverken. Det är väl det som är det bästa egentligen, att man behöver inte förstå sig på konsten i sig, det är roligt att titta på i alla fall. Kan säga att när vi varit där med jobbet så har barnen varit helt begeistrade. Man behöver inte krångla till det så mycket för att komma iväg på en utflykt och det behöver inte ligga så långt iväg för att barnen ska uppskatta det! Så har ni inget för er en vacker dag, ta med er familjen eller vänner och åk dit vet jag.

Den enda nackdelen med Wanås skulle väl vara att det är ganska dyrt att besöka stället, för vuxna över 18 år kostar det 80 kronor, men alla under det går gratis. Sen är där faktiskt öppet alla dagar året runt, det är ju alltid positivt. Sen jag var där sist hade det kommit upp en hel del nya konstverk. Sen gick vi den långa turen i skogen som jag heller inte gått innan och där var en hel del att titta på.

Efter rundan som tog ca. 1 timme hade vi en mysig välförtjänt picknick i det gröna. Jalmar åkte i ryggsäcken på Tobbes rygg hela rundan och tyckte det var hur kul som helst. Jag passade som vanligt på att ta lite foton, går ingenstans utan kameran nu för tiden, så ta er gärna en liten titt här nedan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar